Hvorfor ull er gull

House of hygge Ull zipp rød

Når gradene på gradestokken kryper nedover finner vi frem ull plaggene i garderoben igjen. Ull har holdt oss varme i alle år og utvalget av kvalitetsull har aldri vært større enn nå. Men det er fremdeles mange som bruker ull og ullundertøy kun om vinteren, selv om det er hensiktsmessig under den norske sommeren. Hva er det som gjør at ull er gull å ha på kroppen enten det er kaldt, fuktig eller varmt utenfor? 

Fukttransportering 

HyggeWool® i merinoull kan holde på mye fuktighet uten å føles våt. Det er fordi den transporterer fukten vekk fra huden og ut til det ytterste laget. Som gjør at du kan bekymringsløst kjøre ekstra på i bakken og på afterskien. I tillegg reduserer det faren for å bli nedkjølt om man har vært i aktivitet ute, for så og ta seg en pause. 

Ull er temperaturregulerende 

HyggeWool® ullundertøy fungerer litt som kroppen ved at den absorberer eller slipper ut fuktighet for avkjøling. Dersom det blir for varmt vil fukten fordampe og regulere kroppstemperaturen. Så du slipper å kaste trøya etter en knedyp puddertur i gummiskogen.

Ull Isolerer 

HyggeWool® ullundertøy har en god isolasjonsevne som holder på varmen når du trenger det. Det er fordi merinoullen har svært fine krusete fibre som lager plass for luftlommer mot kroppen. Det isolerer kroppsvarmen inne og holder kulden utenfor. 

Hindrer svettelukt/ odørkontroll 

HyggeWool® i merinoull inneholder lanolin, det er et ullfett som er bakteriehemmende og selvrensende. Det gjør at etter flere dagers bruk, eller ukesvis som noen skibomser i Hemsedal hevder, bare trenger å henge opp ullundertøyet til lufting før det er klar til bruk igjen.

House of hygge Ull longs

HyggeWool®

Det som gjør HyggeWool® ullundertøy spesielt er at de flinke fjellfolkene som arbeider på House of Hygge kan designe og teste det i fjellheimen på en og samme dag! God kvalitet og funksjonalitet er viktig når man er i fjellet, og det er vi så heldige og får jobbet kontinuerlig med når Hemsedal er vår arbeidsplass/ lekeplass. I tillegg har vi et team ambassadører som jevnlig tester våre produkter og hjelper oss i å bli bedre.

Se alle våre ullprodukter