HYGGEWOOL® – Ull er undervurdert!

Absorberer fukt

Hyggewool® merinoull isolerer mot kulde og holder deg derfor god og varm. Ull er dog unikt fordi det isolerer selv om du blir våt eller fuktig. Årsaken er at merinoull er svært hydrofilt. Det betyr at ullen absorberer større mengder fuktighet enn blant annet syntetiske fibre. På grunn av dette holder den også lenger på varmen. Et plagg i 100 % merinoull kan suge opp fuktighet tilsvarende 35 % av plaggets egenvekt uten at det føles ubehagelig. Det merker du godt hvis du tar en pauseJ. Ved å bruke ull på kroppen reduserer du altså faren for å bli nedkjølt.

Isolerer

Hyggewool® merinoull har svært høy isolasjonsevne, fordi merinofibrene er svært krusete. Denne strukturen gjør at kroppsvarmen fyller uendelig med små luftlommer og dermed skaper et isolerende luftlag som beskytter mot kulden.

C94A7938 1 e1569332246485

Regulerer temperatur

Hyggewool®  merinoull har naturlige temperaturregulerende egenskaper. Den regulerer kroppstemperaturen ved å henholdsvis absorbere samt slippe ut fuktighet. Dersom det blir varmt, vil ullen sørge for nedkjøling ved fordamping på samme måte som kroppen gjør.

Odørkontroll
Hyggewool® merinoull har en permanent og naturlig resistens mot vekst av mikroorganismer, som kan medføre vond lukt. Ullen kan brukes flere dager i strekk, noen (skiboms i Hemsedal) vil sågar hevde ukesvis, bare man er flink til å tørke plagget og oppbevare det luftig. Bakterier som fører til vond lukt, trives best på en positivt ladet, glatt overflate, slik syntetiske fibre ofte har. Vårt Hyggewool® ullundertøy har derimot en negativt ladet og ru overflate, og kan brukes mange dager uten at vond lukt setter seg.

Kvalitet

Hyggewool® ullundertøy fra House of Hygge er sertifisert av Woolmark. Symbolet garanterer at produktene tilfredsstiller kvalitetskrav som er fastlagt og kontrollert The Woolmark Company.

Miljø

Hyggewool®  ulludertøy i ren merinoull er et naturlig og resirkulerbart materiale. Det er mindre behov for maskinvask sammenlignet med syntetiske materialer, og når det vaskes gjøres det med lavere temperatur og med mindre vann og energi. Stadig flere hevder at ull ikke behøves å vaskes særlig i det hele tatt, se hva House of Hygge grunderen mener: Christian Schou har i skrivende stund brukt samme Zipneck hver dag, 37 dager i strekk, uten å vaske plagget. Plagget er brukt til hverdags, turer, trening og hardt fysisk arbeid. Konklusjonen er: Plagget lukter rett og slett ingenting! Det eneste man trenger å gjøre, er å være nøye med å henge opp plagget hver dag, så det får god lufting og tørker.

Sist men ikke minst: Med Hyggewoool® sikres god kvalitet og svært lang levetid.

Ull er undervurdert. Hyggewool®  ull fungerer perfekt selv på varme sommerdager! Dette virker nok overraskende på mange, men tro oss, du blir ikke skuffetJ

https://houseofhygge.no/product-category/ullundertoy/